Høiax CONNECTED - smart varmtvannsbereder med skyløsning

Nå kan du styre varmtvannstanken etter strømprisen

kilde: Tekst: Linda Ørstavik Öberg Huseiernes Landsforbund

Ved å flytte oppvarmingen av varmtvann til andre og billigere tider på døgnet, kan du både senke energiutgiftene dine og avlaste strømnettet vårt.
Du kan altså utnytte strømprisen når den er lav, uten at det går utover komfort. Med en smart varmtvannsbereder er du rustet mot høye strømpriser og ny nettleiemodell. Med svingende og dyre strømpriser er det mye å spare på en slik bereder.

Oppvarming av vann koster 

Hvis du vil spare penger og miljøet, lønner det seg å starte med det som bruker mest strøm når du skal senke strømregningen.

Oppvarming av varmtvann er en stor del av strømforbruket ditt, og etter tommelfingerregelen så går 15-20 prosent av strømforbruket ditt til dette.

Strømprisen er stort sett lavest på natten. Mens en vanlig varmtvannsbereder bruker mye energi på å varme vann med en gang du har tatt deg en dusj, vil den smarte berederen vente til den perioden på døgnet du har satt opp i appen.

Du bestemmer selv hvilken del av døgnet du vil produsere varmtvann på, slik at berederen best mulig tilpasses pris og ditt forbruksmønster - og du er alltid sikret varmt vann i dusjen når du trenger det.

Du kan også bestemme hvordan du ønsker at berederen skal samhandle med andre elektriske apparater i boligen, og alle funksjonene setter du selv enkelt opp i appen.

Unngå effekttopper

Lastflytting fra elektriske varmtvannsberedere blir viktig fremover for å redusere effekttopper på forbrukersiden.  En last er kort fortalt summen av effekt som forbrukerne samtidig tar ut.

Å jevne ut strømforbruket og unngå effekttopper vet vi vil bli belønnet i de nye nettleiemodellene som er på vei.

De nye varmtvannsberedere kan på sikt være et godt alternativ til utbygging og forsterkning av nettet, noe som betyr lavere nettleie for oss forbrukere . 

 

Den smarte varmtvannsberederen fungerer også som batteri fordi den kan lagre varmtvann når strømmen er billigst.

 

Gjennom å bidra med mulighet og vilje til å endre noe av strømforbruket hjemme får vi økt forbrukerfleksibilietet i energisystemet. Da frigjør vi effekt og energi til andre elektrifiseringsformål.

Bedre kontroll på varmtvannsberederen på hytta

Ved å koble varmtvannsberederen på hytta til myUplink skyen, kan du fjernstyre berederen med myUplink appen. Du kan sette forhåndsinnstilling på når oppvarmingen skal starte, eller du kan styre varmtvannsberederen selv i appen, slik at den er ferdig oppvarmet til du kommer på hytta. Med en smart varmtvannsbereder kan du enkelt spare strømkostnadene også på hytta.

Spørsmål og svar om Høiax CONNECTED

Må jeg styre smartberederen via APP?
-  Nei, det er ikke et krav. Varmtvannsberederen har et intuitivt display for enkel betjening og styring.

Den nye smartberederen kan styres fra appen myUplink, er det kun denne appen som gjelder?
- Det kan også tilpasses andre smarthussystemer dersom ønskelig.

Har Høiax CONNECTED ferieprogram?
- Ja, antall feriedager kan settes både i display og i app, bereder vil starte oppvarming på nest siste feriedag. 

Kan jeg fjernstyre  Høiax CONNECTED på hytta når jeg er et annet sted?
- Ja, men det krever at Høiax CONNECTED på hytta er tilkoblet myUplink skyen, da kan du bruke myUplink appen til fjernstyring.

Har  Høiax CONNECTED tidsplan så jeg kan bestemme hvilke tider på døgnet som den ikke skal slå seg på?
- Ja, bruker du myUplink appen så kan du sette opp tidsplan.
 
Har  Høiax CONNECTED funksjon for å drepe legionellabakterier?
- Ja, varmtvannsberederen har et automatisk legionella-program som øker temperaturen til 75gr dersom det er nødvendig. Du kan også se i myUplink appen når det sist ble kjørt legionella-program. Du trenger ikke å bruke myUplink eller å ha Høiax CONNECTED tilkoblet sky for at legionella-programmet skal kjøres.

 

Varmtvannsbereder med smart styring fra mobile enheter og appen myUplink

Høiax CONNECTED er en helt ny generasjon, med smart varmtvannsbereder som gir mulighet til styring fra mobile enheter og appen myUplink. Smartberederen er blant annet kompatibel med Futurehome (Telia) smarthussystem. Sammen med Futurehome har vi utviklet en sky-løsning, og Høiax Connected kan nå inngå som en del av smarthjemløsningen.