HØIAX CONNECTED 200 Varmtvannsbereder SMART

17 487,-
10 225,-

 En smart varmtvannsbereder med skyløsning og enkel fjernstyring fra smarttelefonen, både berederen hjemme og på hytta. Du kan også styre via et brukervennlig display på bereden.

Høiax CONNECTED er aktuell for alle som ønsker å bytte ut sin gamle bereder, eller for dem som vil oppgradere til en mer fremtidsrettet varmtvannsløsning. Høiax CONNECTED brukes som energilager. Den kan styres slik at den bruker strøm når den er rimeligere og man har mulighet til å skru seg av når strømmen er på sitt dyreste.

Enova støtte:

Så fremt at berederen er koblet av rørlegger/elektrikker så kan du selv søke om Enova støtte. ( 35% av kjøpesum og monterings kostnad / maks kr 4000,-)   LES HER

Viktig info: Her må du ha elektrikker i tillegg til rørlegger for montasje.

Teknisk informasjon:

  • Automatisk legionella-program på varmtvannsberederen
  • Flere forskjellige driftsmoduser
  • Kompatibel med Futurehome (Telia) smarthussystem
  • Passer for: 2-4
  • Mål: Ø 585 x 1191
  • Watt: 2000
  • Volum: 190 liter 

Øvrige informasjon:

  • Høiax CONNECTED kan redusere strømregningen; den gir deg mulighet til å utnytte de tidspunktene i døgnet hvor strømmen normalt er billigst
  • Brukervennlig display på berederen
  • Med myUplink app har du smart styring av varmtvannsberederen fra smarttelefonen
  • Mulighet for å styre varmtvannsberederen på hytta fra app (krever wifi)
  • Flere nyttige funksjoner og driftsmodus, samt automatisk legionella-program
  • Kompatibel med futurehome smarthussystem.

NB: Har du mye kalk i vannet så anbefales ikke denne berederen uten at man tar noen tiltak på vanninntaket for å begrense kalk nivået.

Saltholdig og kalkholdig vann kan føre til bortfall av garanti. 

Les mer »
Leveringstid: 3-5 dager
Bestill montering i kassen

Spesifikasjoner

Kategori

Varmtvannsbereder

Merke

Høiax

Varenummer
8025262
Mål
585 × 1 191 mm
Properties
Smart hjem
? Produkter som er designet for å spare vann eller energi i ditt hjem

Anmeldelser

Vann- og avløps-installasjoner må installeres av rørlegger. Forskrift om elektrisk utstyr § 21 forplikter Tempe Vvs som tilbyder av elektrisk installasjonsmateriell til å opplyse om at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Her kan du lese mer om hva du har lov til å gjøre selv av elektrisk arbeid: https://www.sikkerhverdag.no/strom/gjor-det-selv/elektrisk-arbeid-dette-kan-du-gjore-selv-av-elektrisk-arbeid/ Alle elektroniske og elektriske produkter (EE-avfall) skal sorteres og kastes som EE-avfall når det ikke lenger brukes. Du kan også returnere dette gratis hos oss eller hos alle andre tilbydere av elektroniske og elektriske produkter.

Nå kan du styre varmtvannstanken etter strømprisen

kilde: Tekst: Linda Ørstavik Öberg Huseiernes Landsforbund

Ved å flytte oppvarmingen av varmtvann til andre og billigere tider på døgnet, kan du både senke energiutgiftene dine og avlaste strømnettet vårt.
Du kan altså utnytte strømprisen når den er lav, uten at det går utover komfort. Med en smart varmtvannsbereder er du rustet mot høye strømpriser og ny nettleiemodell. Med svingende og dyre strømpriser er det mye å spare på en slik bereder.

Oppvarming av vann koster 

Hvis du vil spare penger og miljøet, lønner det seg å starte med det som bruker mest strøm når du skal senke strømregningen.

Oppvarming av varmtvann er en stor del av strømforbruket ditt, og etter tommelfingerregelen så går 15-20 prosent av strømforbruket ditt til dette.

Strømprisen er stort sett lavest på natten. Mens en vanlig varmtvannsbereder bruker mye energi på å varme vann med en gang du har tatt deg en dusj, vil den smarte berederen vente til den perioden på døgnet du har satt opp i appen.

Du bestemmer selv hvilken del av døgnet du vil produsere varmtvann på, slik at berederen best mulig tilpasses pris og ditt forbruksmønster - og du er alltid sikret varmt vann i dusjen når du trenger det.

Du kan også bestemme hvordan du ønsker at berederen skal samhandle med andre elektriske apparater i boligen, og alle funksjonene setter du selv enkelt opp i appen.

Unngå effekttopper

Lastflytting fra elektriske varmtvannsberedere blir viktig fremover for å redusere effekttopper på forbrukersiden.  En last er kort fortalt summen av effekt som forbrukerne samtidig tar ut.

Å jevne ut strømforbruket og unngå effekttopper vet vi vil bli belønnet i de nye nettleiemodellene som er på vei.

De nye varmtvannsberedere kan på sikt være et godt alternativ til utbygging og forsterkning av nettet, noe som betyr lavere nettleie for oss forbrukere . 

 

Den smarte varmtvannsberederen fungerer også som batteri fordi den kan lagre varmtvann når strømmen er billigst.

 

Gjennom å bidra med mulighet og vilje til å endre noe av strømforbruket hjemme får vi økt forbrukerfleksibilietet i energisystemet. Da frigjør vi effekt og energi til andre elektrifiseringsformål.

Bedre kontroll på varmtvannsberederen på hytta

Ved å koble varmtvannsberederen på hytta til myUplink skyen, kan du fjernstyre berederen med myUplink appen. Du kan sette forhåndsinnstilling på når oppvarmingen skal starte, eller du kan styre varmtvannsberederen selv i appen, slik at den er ferdig oppvarmet til du kommer på hytta. Med en smart varmtvannsbereder kan du enkelt spare strømkostnadene også på hytta.

Spørsmål og svar om Høiax CONNECTED

Må jeg styre smartberederen via APP?
-  Nei, det er ikke et krav. Varmtvannsberederen har et intuitivt display for enkel betjening og styring.

Den nye smartberederen kan styres fra appen myUplink, er det kun denne appen som gjelder?
- Det kan også tilpasses andre smarthussystemer dersom ønskelig.

Har Høiax CONNECTED ferieprogram?
- Ja, antall feriedager kan settes både i display og i app, bereder vil starte oppvarming på nest siste feriedag. 

Kan jeg fjernstyre  Høiax CONNECTED på hytta når jeg er et annet sted?
- Ja, men det krever at Høiax CONNECTED på hytta er tilkoblet myUplink skyen, da kan du bruke myUplink appen til fjernstyring.

Har  Høiax CONNECTED tidsplan så jeg kan bestemme hvilke tider på døgnet som den ikke skal slå seg på?
- Ja, bruker du myUplink appen så kan du sette opp tidsplan.
 
Har  Høiax CONNECTED funksjon for å drepe legionellabakterier?
- Ja, varmtvannsberederen har et automatisk legionella-program som øker temperaturen til 75gr dersom det er nødvendig. Du kan også se i myUplink appen når det sist ble kjørt legionella-program. Du trenger ikke å bruke myUplink eller å ha Høiax CONNECTED tilkoblet sky for at legionella-programmet skal kjøres.

 

Varmtvannsbereder med smart styring fra mobile enheter og appen myUplink

Høiax CONNECTED er en helt ny generasjon, med smart varmtvannsbereder som gir mulighet til styring fra mobile enheter og appen myUplink. Smartberederen er blant annet kompatibel med Futurehome (Telia) smarthussystem. Sammen med Futurehome har vi utviklet en sky-løsning, og Høiax Connected kan nå inngå som en del av smarthjemløsningen.

Ved vanninstallasjoner i rom uten sluk må det benyttes en lekkasjestopper. Vi levere flere modeller som  som tilfredsstiller kravene i byggeforskriftene (TEK 17).

Hver dag opplever 100-200 boligeiere å få hjemmet oversvømt av vann. Skadene kan få store konsekvenser, og ofte må gulv rives opp og beboerne må flytte ut i ukevis mens huset tørker.

Vannstopp er påbudt i nye boliger

Har du nytt hus er det faktisk påbudt med installasjon av lekkasjestoppere for installasjoner med vann i rom uten sluk. (ref. de byggetekniske forskriftene fra 2010, TEK17). Dette vil typisk gjelde kjøkken der oppvaskmaskin, vanntilkoblede kjøleskap og kaffemaskiner er montert inn.

Automatisk lekkasjesikring

Systemet kan overvåke enkeltpunkter i huset der faren for lekkasje er ekstra stor - eller de kan passe på hele huset. I det første tilfellet vil man typisk fokusere på vannbasert kjøkkenutstyr som kaffemaskiner og isbitmaskiner, og legge ut sensorer i forbindelse med disse. Ved overvåking av hele huset blir det plassert trådløse sensorer i alle soner der det kan oppstå lekkasje. Fanger en sensor opp en lekkasje vil den automatisk sende et signal til hovedenheten som umiddelbart vil stenge vannet og dermed forhindre en større lekkasje.

Enkel manuell stenging av vannet når du forlater huset

Akkurat som med boligalarmen skjer all lekkasjeovervåking automatisk, men hvis du ønsker å stenge vannet manuelt, gjør du det med ett klikk. Slik kan du enkelt stenge vanntilførselen til hele bygningen ved lengre tids fravær, og dermed forhindre vannskader som kan gjøre stor skade.

Få rabatt på husforsikringen

For norske forsikringsselskaper representerer vannskader et økende problem med stadig større utbetalinger. For å bidra til å redusere skadeomfanget gir derfor de fleste forsikringsselskaper nå rabatt på bolig-/innboforsikringen i størrelsesorden 10 til 20 % til alle som installerer vannstoppsystemer. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å få mer informasjon.

Ikke glem hytta

Hele 4 500 hytter ble vannskadet i 2013. For å forhindre vannskader er det viktig med varme hele vinteren, samtidig som vannet stenges automatisk med en lekkasjestopper dersom en lekkasje skulle oppstå. 

Vann- og avløps-installasjoner må installeres av rørlegger. Forskrift om elektrisk utstyr § 21 forplikter Tempe Vvs som tilbyder av elektrisk installasjonsmateriell til å opplyse om at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Her kan du lese mer om hva du har lov til å gjøre selv av elektrisk arbeid: https://www.sikkerhverdag.no/strom/gjor-det-selv/elektrisk-arbeid-dette-kan-du-gjore-selv-av-elektrisk-arbeid/ Alle elektroniske og elektriske produkter (EE-avfall) skal sorteres og kastes som EE-avfall når det ikke lenger brukes. Du kan også returnere dette gratis hos oss eller hos alle andre tilbydere av elektroniske og elektriske produkter.

Varmtvannsberedere koblet til stikkontakt kan være brannfarlig

Tidligere var det vanlig å koble varmtvannsberedere til via stikkontakt, men nå kreves det at nye varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer skal kobles direkte til det elektriske anlegget. Dette er et påbudt sikkerhetstiltak som reduserer brannfaren, da feil i stikkontakter kan føre til varmgang og økt risiko for brann.

Eksempelet under viser hvordan varmgang i stikkontakt og støpsel kan oppstå, noe som ble avdekket under en elektrisk sjekk. Strømmen til berederen ble umiddelbart koblet ut for å hindre videre risiko, før feilen ble utbedret.

Dette tiltaket er viktig for å sikre tryggere installasjoner og forhindre alvorlige skader eller brann.

En varmtvannsbereder vil mest sannsynlig stå på én plass hele sin levetid, og det er derfor Norsk Elektroteknisk Komité (NEK) pålegger en fast tilkobling.

Ved bruk av stikkontakt som tilkoblingspunkt foreligger det alltid en fare for varmeutvikling og brann. I 2010 innførte NEK et krav om direkte påkobling på varmtvannsberedere over 2000 W. Mange produsenter begynte da å “jukse” ved å produsere beredere på 1950 W. Normsamlingen NEK 400 oppdateres hvert fjerde år, og i 2014 ble kravene til tilkobling av varmtvannsberedere justert.

Nå gjelder forskriften alle beredere som er over 1500 W. Sjekk jevnlig etter varmegang Er din varmtvannsbereder installert før 2010 og tilkoblet gjennom stikkontakt er du ikke pålagt å bygge om anlegget, men desto viktigere er det at du jevnlig tar ut støpselet og ser etter varmegang.

Vi råder deg uansett til å bruke fast tilkobling. Det er under ingen omstendigheter lov med tilkobling via skjøteledning. Kontroll av elektrisk anlegg Når gjorde du sist en kontroll av ditt elektriske anlegg? Våre sertifiserte kontrollører utfører fullstendig elsjekk av din bolig. Under en elsjekk kan vi finne feil og mangler som ikke kan ses med det blotte øye (Les mer om termografering her). Dette er et brannforebyggende tiltak, og gir rabatter hos de fleste forsikringsselskap.

- Vi snakker om hva som er riktig og hvem som har ansvaret om det skjer en katastrofe. Og vi kan ikke ta denne diskusjonen først når det brenner. Da er det for sent!

 

 

Hvis du installerer en varmtvannsbereder med en effekt på 1500W eller mer, må den nå kobles direkte til det elektriske anlegget i stedet for å bruke en vanlig stikkontakt.

Denne endringen samsvarer med sikkerhetsforskriftene og er basert på kravene i NEK 400, som regulerer elektriske installasjoner i Norge. Grunnen til dette er å sikre systemets sikkerhet og hindre problemer som overoppheting eller elektrisk støt, noe som kan oppstå ved bruk av en standard plugg.

For spesifikke detaljer kan du sjekke retningslinjene fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som legger stor vekt på korrekt og sikker elektrisk installasjon i boliger, spesielt for apparater som krever høy strømkapasitet​

Ta kontakt med din lokale elektriker for at denne montasjen blir gjort på en sikkermåte.