Hvordan velg rett toalettsete

Er du på utkikk etter et nytt toalettsete? Her er gode råd.

Det er alltid noen ting man bør tenke på når man skal finne det rette toalett sete. Her er iallefall noen tips som du kan se på.

Du bør for eksempel sikre deg at toalettsetet passer til toalettet, at det har de funksjonene du trenger, og at designen oppfyller dine ønsker og krav. Her er rådene som hjelper deg til å velge rett.

Riktig passform

Et toalettsete er ikke bare et toalettsete. Akkurat som det finnes et utall av forskjellige toaletter, finnes det også like mange forskjellige seter, som har forskjellig passform og forskjellige mål.

Passformen til toalettsetet er viktig. Når du velger rett passform, er du både sikret god komfort og et flott resultat. Når du skal velge et nytt toalettsete bør du derfor først og fremst vite hvilken form skålen til toalettet ditt har. Er den D-formet, rund eller trapes-formet?

Topp montering / eller Bunnmontering

Dessuten bør du velge om setet skal toppmonteres eller bunnmonteres, og du bør ha målene på toalettet. Når du kjenner disse faktorene kan du finne de toalettsetene som passer helt perfekt til akkurat ditt toalett.

Hvilke funksjoner ønsker du?

I dag kan du finne toalettseter med forskjellige funksjoner – og noen helt uten funksjoner. Noen av de mest praktiske funksjonene du bør overveie om du har bruk for, er soft close og lift-off eller quick-release.

Et toalettsete med soft close-funksjon lukker langsomt. Det kan ikke klappes ned med en smell, og det gir deg både lavere støynivå og lenger levetid. Du får en stille luksus i hverdagen.

De fleste kjenner til bryet med å rengjøre toalettet, for toalettsetet er alltid i veien. Hvis du velger et toalettsete med lift-off eller quick-release er det ikke lenger noe problem å få kluten helt inn i krokene.

Med en av disse funksjonene kan du raskt og enkelt løsne toalettsetet når du gjør rent, og sette det på igjen når du er ferdig.

Hvilket design ønsker du

Når du kjenner passformen på det nye toalettsetet og du vet hvilke funksjoner du ønsker, kan du begynne å tenke på designen. Designen er også en viktig parameter som du ikke skal gå på akkord med.

SaniScan by Pressalit har et stort utvalg av toalettseter i stilren og minimalistisk design som passer godt inn i skandinaviske baderom.

Fargen på toalettsetet er også noe du bør ta stilling til. Toalettseter i forskjellige farger gir nemlig helt forskjellige uttrykk.

Et matt svart toalettsete kan være med og gi toalettet en mer eksklusiv look, mens et hvitt toalettsete gir et mer klassisk uttrykk. Du kan også overveie om du vil ha et sete som matcher tilbehøret på badet. Det vil gi en komplett og flott look.

Sjekk punkter 

Her er et par tips som er greit å ta med seg før du tar kontakt med oss i butikken.

1. Har du gulvdo så på trykk knappen om det står et navn / logo. 

2. På veggskålene så er det ofte en logo på siden eller helt i bakkant med navn / logo.

3. Sjekk om du har topp montering ( skult innfesting) eller montering med synelig skruer underskåla.

4. Skal du nedom butikken så tegn gjerne av sete du har og marker hvor stor avstand det er mellom festene i bakkant. 

 

Desto mere info vi har om dosete du har i dag desto enklere er å finne den beste passformen. Merker som Gustavsberg, Ifø, Porsgrund, Villeroy & Boch, Duravit, Svedbergs og Laufen er et mest vanlige toalett leverandørene vi kan skaffer seter til.