Har varmtvannsberederen din sluttet å virke, fått lekkasje eller begynt å bli gammel? Da er det nok på tide å gjøre et bytte. Vi samarbeider med flinke rørleggere her i Trondheim som kan bytte ut varmtvannsberederen din.
Bestill berederen hos oss i butikk eller vår web side, så ordner vi rørlegger til deg som tar kontakt med deg for å avtale tid til montering. Rørlegger sender egen faktura på arbeidet i henhold til fastpris avtalen vi har
- Fastpris standard /smart bereder frittstående i rom opptil 200 liter kr 4.270,-
- Fastpris standard / samart beredere frittstående i rom over 250 liter kr 5.270,-
- Benkeberedere gis det ikke fastpris.
** se vilkår nedenfor
Viktig info: Noen bereder-bytte krever elektriker , feks ved Connected bereder. Som oftes kan rørlegger bestille elektriker i tillegg, men denne utgiften kommer i tillegg til rørlegger.
Vilkår:
Prisene inkluderer arbeid, kjøring til og fra, servicebil, nedtapping, montering av ny OSO hotwater eller Høiax bereder og bortkjøring av din gamle bereder.
Standard tilkobling er inkludert i prisen. (så lenge tanken skal stå på samme plass som tidligere). Passer ikke gammel kobling så kommer det røropplegg/ flexi slanger i tillegg.
Dersom det er behov for elektriker så kan vi også ordne dette til deg. (elektrikker sender egen faktura på dette arbeidet)
*Prisene gjelder montering i Trondheim region.
Prisene gjelder for standard beredere opptil 200 litere. Prisen gjelder ikke for benkeberedere.
Forutsetter følgende:
- At det er sluk i rommet hvor tanken skal plasseres
- Stengekran fungerer slik at man kan få stoppet vannet for utskifting.
- Tanken som skal skiftes ut står lett tilgjengelig, (at den ikke er bygget inn feks) slik at rørlegger enkelt kan ta ut og bytte tank.
NB: På feks Høiax Connected beredere så kreves det at en elektrikker må koble strøm. Dette kommer da i tillegg. Rørlegger kordinere dette med elektrikker vis det ønskes.
PRIS KAMPANJE PÅ UTVALGTE BEREDERE
VANLIGE SPØRSMÅL OM VARMTVANNSTANKER:
Hva er normal levetid og brukstid på en bereder?
En varmtvannsbereder i rustfritt stål har for eksempel en teknisk levetid på 15-30 år, mens den anbefalte brukstiden ligger på 20 år.
Hvor stor bereder trenger man?
Familiekonstellasjoner endres. Barn kommer til og vokser opp. Antall dusjer per dag blir flere, og du opplever kanskje at tidsbruken på bad og i dusj øker betraktelig. Og den som slipper til sist må kanskje nøye seg med lunkent, eller i verste fall en skikkelig kalddusj.
Et annet kjent problem er hvis du har badekar og en liten varmtvannsbereder. Badekar trenger mye varmtvann, og da må størrelsen på tanken tilpasses behovet man har. Anbefalt størrelse hvis du har badekar er 300 liter.
Har du for liten tank til familiens forbruk er det god økonomi å bytte til en større varmtvannsbereder. Det går med langt mer strøm dersom du skal varme opp en kald tank, sammenlignet med det å vedlikeholde varmen i en større tank.
Den størrelsen det selges mest av om familien er stor eller liten er en 200 liter, men har du plass så velg gjerne en 250 liter da har du noen liter ekstra.
Hva er forskjellen på ny eller gammel bereder?
Kort fortalt: Isolering. Riktig isolering av varmtvannsberederen er viktig. Nyere tanker er skumisolert, mens gamle tanker var isolert med mineralull. Disse vil oppleves som noe varm på toppen, men nyere tanker vil være så godt isolert at du vil ikke kjenne noen varme på utsiden.
Feks en 200 liters bereder med skumisolasjon vil spare inntil 500 kWh per år sammenliknet med en bereder som er isolert på tradisjonelt vis. Større beredere kan gi ytterligere innsparing ifølge SINTEF Byggforsk.
Dersom berederen føles varm på utsiden er det et tegn på at varmetapet er stort, og at strømregningen er større enn nødvendig.