Forbrenningstoalett Sunwind El-dorado Plus med pedal

23 990,-
21 351,-

El-dorado Plus er et forbrenningstoalett for deg med 230 volt på hytta, men uten vann og kloakk. Forbrenningstoalettet er svært driftssikkert og hygienisk, har en høy kapasitet, og enkel tømming med aske som eneste sluttprodukt. Et tråkk på pedalen åpner luken, og et trykk på knappen starter forbrenningen.

El-dorado Plus er et forbrenningstoalett for deg med 230 volt på hytta, men uten vann og kloakk. Forbrenningstoalettet er svært driftssikkert og hygienisk, har en høy kapasitet, og enkel tømming med aske som eneste sluttprodukt. Et tråkk på pedalen åpner luken, og et trykk på knappen starter forbrenningen.
  
Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske!

 • Hygienisk og svært brukervennlig
 • Enkel tømming, kun aske som sluttprodukt
 • Trenger ikke vann eller avløp, tillatt overalt
 • Høy kapasitet, inntil 12 personer per døgn
 • Enkelt vedlikehold, «click and release» på alle hovedkomponenter
 • Energieffektivt – lukket forbrenningskammer
 • Enkelt å installere
 • Øko-funksjon: automatisk beregning av optimal forbrenningstid
 • Høy kvalitet på alle komponenter
 • Nemko-godkjent
 • Komfort på hytta


Med El-dorado Plus forbrenningstoalett kan du få tilnærmet samme komfort som hjemme selv om hytta skulle ligge milevis fra vann og kloakk. Toalettet forbrenner avfallet til miljøvennlig aske ved hjelp av høy varme.
 
El-dorado Plus er godt egnet til bruk i norske hytter, brakker etc. hvor man har tilgang på strøm (230 volt) og hvor tilknytning til vann og avløp mangler. Askeskuffen tømmes etter ca. en ukes bruk. Driftssikkerhet og pålitelighet er et av de store fortrinnene til dette toalettet.
 
Driftssikkerhet og pålitelighet
El-dorado Plus har en manuell, mekanisk funksjon (i motsetning til El-dorado Pro som har full automatikk for åpning og lukking av luke). Et tråkk på pedalen på siden av toalettet sørger for at avfallet slippes ned i brennkammeret, deretter trykker du på knappen på toalettets topp for å starte forbrenningen.
 
Mange hytter i Norge ligger langt unna allfarvei, vi har derfor hatt driftssikkerhet, kvalitet og enkel service i høysetet ved utviklingen av toalettet.

 • Driftssikkert: Toalettet fungerer i alle temperaturer og vil ikke la deg i stikken når det virkelig gjelder.
 • Kvalitet: Toalettet er produsert galvanisert stål. Varmeelement og andre komponenter er av svært høy kvalitet som gjør at du vil ha glede av toalettet i mange år. Toalettet er brannsikkert, IPX4 (sprutsikkert), Nemko, Semko, og Fimko godkjent.
 • Service: Enkelte komponenter vil med tiden måtte skiftes, men for at du skal slippe å ta med deg hele toalettet ned fra fjellet er alle komponenter «click and release» som gjør service og vedlikehold svært bekvemmelig.

  
Funksjon
En pose skal alltid settes i toalettet for å sikre at avfallet faller ned i forbrenningskammeret. Tråkk på pedalen etter toalettbesøket og avfallet forsvinner ned i forbrenningskammeret. For å starte forbrenningen, trykker du på knappen på toppen av toalettet.
 
Tømming av askeskuffen gjøres enkelt i forkant av toalettet, det blir ca. en kopp aske igjen etter en hel ukes bruk!
 
El-dorado Plus har en øko-funksjon som gjør at forbrenningstiden regnes ut automatisk basert på antall besøk etter hverandre. I praksis betyr det at dersom toalettet får mange besøk etter hverandre, vil brenntiden optimaliseres, og avfallet forbrennes. Forbrenningen drives av et termostatstyrt varmeelement. Forbrenningstiden er normalt ca. 90 min og toalettet kan trygt tas i bruk mens forbrenningen pågår.
 
Etter forbrenning vil varmeelementet skrus av og kjøleviften gå inntil toalettet er nedkjølt. Selve forbrenningen foregår i et lukket kammer.
 
Dersom hytta har mange besøkende på en gang, anbefaler vi at du monterer et avlastningstoalett for urinering. Dette kan mangedoble El-dorado Plus sin kapasitet, og kan redusere strømforbruket da du slipper å forbrenne urin.
 
Toalettet kan kobles til en 10 ampere kurs.
 
Ventilasjon
Toalettet skal ha fast ventilasjon bestående av Ø110mm glatte rør. Vi anbefaler å bruke eget ventilasjonssett (tilbehør). Toalettrommet må ikke ha noen annen form for mekanisk avtrekk og rommet må være forsynt med minimum en friskluftventil.
 
Montering
Toalettets avgasser må føres ut i friluft. Det er to hovedtyper installasjon:
Ventilasjonsrøret føres rett opp gjennom tak i rommet der toalettet er plassert.
Ventilasjonsrøret trekkes ut gjennom yttervegg og føres deretter opp over tak.
 
Takhatten skal slutte minimum 60 cm over takflaten. Lokale forhold kan variere mye og for eksempel på steder med mye snø bør det tas hensyn til dette og røret føres lengre opp. Det skal brukes grenrør ved begge typer installasjoner.
 
Pakken inneholder:
El-dorado Plus toalett, en pakke med toalettposer (50 stk), skruepose for feste av toalett, brukerguide til å feste på vegg samt en brukermanual.

Les mer »
Leveringstid: 1 Uke

Spesifikasjoner

Kategori

Forbreningstoaletter

Merke

Sunwind

Farge

Hvit

Varenummer
720110
Egenskaper
Med pedal og knapp
? Du må fysisk trykk på pedalen på siden av doen for å se at avfallet faller ned.  For en barnefamilie kan det være praktisk i forhold til at noen ganger så kan posen bli litt lett og man lettere kontrollere nedfall en at man opplever at posen kommer i klem.
2300 watt
? 2300 watt maks

Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske!

Et forbrenningstoalett forbrenner avfallet til miljøvennlig aske ved hjelp av høy varme. Forbrenningstoalettet er godt egnet til bruk i norske hytter, brakker etc. hvor man har tilgang på strøm og hvor tilknytning til vann og avløp mangler. Askeskuffen tømmes etter ca. en ukes bruk. El-dorado er Sunwind sitt eget forbrenningstoalett. Toalettet bygger på kjente prinsipper innen forbrenning av toalettavfall. Vi har brukt vår mangeårige erfaring i hyttemarkedet, og utviklet den ultimate modell. Driftsikkerhet og pålitelighet er et av de store fortrinnene til dette toalettet. Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske! El-dorado Plus har en manuell, mekanisk funksjon; et tråkk på pedalen på siden av toalettet sørger for at avfallet slippes ned i brennkammeret, deretter trykker du på knappen på toalettets topp for å starte forbrenningen. Med El-dorado Pro er det tilstrekkelig med et trykk på knappen for å starte forbrenning så åpner og lukker luken seg automatisk.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken kurs kan El-dorado kobles til?

El-dorado kan kobles til en 10 ampere kurs, forutsatt at toalettet er det eneste tilkoblet kursen. En liten varmeovn kan muligens kobles på samme kurs, men det vil avhenge av strømtrekket på varmeovnen din.

Hva er kapasiteten på El-dorado?

Vi regner kapasiteten til 12 personer per døgn, men dette vil selvfølgelig avhenge av hvordan toalettet brukes. Dersom alle går etter hverandre på do, er kapasitet 5 store besøk etter hverandre. 
Vi anbefaler at det blir en rutine å tømme askeskuffen en gang i uken, gjerne oftere ved mye bruk.

Må jeg kjøpe noe ekstrautstyr sammen med El-dorado for å kunne bruke toalettet?

Vi anbefaler at du kjøper El-dorado ventilasjonspakke sammen med toalettet. Pakken inneholder alt du trenger for korrekt ventilasjon. Alle deler kommer i en kartong som enkelt vil få plass i bilen på vei til hytta.
I tillegg er det en god idé å kjøpe med poser til El-dorado og El-dorado poseholder

Må jeg legge noe under El-dorado under en forbrenning?

Det er ikke nødvendig å ha noe under toalettet. Under en forbrenning vil undersiden holde en temperatur der det ikke vil være nødvendig med noe mellom toalett og gulv.

Hvor lenge varer en forbrenning på El-dorado?

Hver forbrenning varer i cirka 90 minutter.

Kan forbrenningen på El-dorado vare lenger enn 90 min?

Hver forbrenning varer i 90 minutter. Det hender man kan oppleve lyd fra viften etter de 90 minuttene har gått da viften går til varmeelementet er nedkjølt.

Må jeg vente til forbrenningen er ferdig før jeg kan benytte forbrenningstoalettet?

Nei, det må du ikke, du kan benytte toalettet under en forbrenning!

Ønsker du å benytte toalettet mens en forbrenning pågår bruker du toalettet som vanlig. Når du «trekker ned» vil syklusen starte på nytt, og altså ta 90 nye minutter, men toalettet vil forbruke mindre energi da varmeelementet allerede er varmt

Hva slags ventilasjon må jeg ha i toalettrommet med El-dorado?

Du må ha en ventil fra toalettrommet og ut på 15 x 15 cm. Du kan ikke ha annet mekanisk avtrekk i rommet.

Vi anbefaler at ventilen plasseres lengst nede på veggen, mot gulvet. Dette gir kortest vei til toalettet. Dette er også å anbefale i små toalettrom.

Hva slags type dopapir kan jeg bruke i et forbrenningstoalett?

Du kan bruke hvilken som helst type toalettpapir, det er ikke slik at du må ha lettoppløselig toalettpapir i våre forbrenningstoaletter.

Under askeskuffen til El-dorado ligger en liten blokk, hva er dette?

Dette er en blokk som skal sikre toalettet under transport. Husk å fjerne denne før du tar toalettet i bruk. Hvis du glemmer å fjerne den vil det utvikle seg røyklukt.

Hvilken garantitid har El-dorado?

El-dorado forbrenningstoalett har en garantitid på 5 år, mens slitedeler i toalettet har en garantitid på 2 år. Slitedeler inkluderer deler som reléer, vifte, varmeelement og andre, bevegelige, deler. Garantien gjelder fra kjøpsdato og kun med gyldig kvittering.

Må jeg bruke pose hver gang på forbrenningstoalettet?

Ja, det må du.

Posen brukes for å sikre at absolutt alt avfallet faller ned i forbrenningskammeret. Det er også desidert mest hygienisk, og sikrer enkelt renhold av toalettet.

Hvor mange bøy kan jeg ha på ventilasjonsrøret for El-dorado forbrenningstoalett?

Du kan ha maks 2 bend på 45 grader, eller 1 bend på 90 grader.

Hvor langt over taket skal ventilasjonsrøret fra El-dorado strekke seg?

Dette vil komme an på hvor bratt taket ditt er, og hvor langt "nede" på taket ventilasjonsrøret kommer.

Alternativ 1: Takhatt skal være 60 cm over møne.

Alternativ 2: Er ventilasjonsrøret langt nede på taket, skal det i luftlinje være 3 meter fra møne til takhatt.

Jeg har fått pose i klem på El-dorado, hva gjør jeg og hvordan unngå det?

Om en pose kommer i klem er dette fordi deler av pose eller papir blir liggende mellom brennkammer og lokk. Det er viktig å fjerne restene så det ikke bygger seg opp forkalkninger som til slutt kan ødelegge/bende stagene i lukkemekanismen.

Ofte er årsaken lite innhold i posen, gjerne etter at barn har brukt toalettet, eller overdrevent bruk av dopapir. Ved å tilsette ekstra vann vil tyngden øke, papir vil trekke seg sammen og posen med innhold vil lettere falle riktig ned i brennkammeret.

Er det nødvendig å starte forbrenningen på El-dorado når det bare er urin?

Ja, men du kan unngå å bruke El-dorado til urin om du installerer et urinal i forbindelse med toalettrommet som via slange leder urin ut til egnet grøft eller til oppsamling.

Urin fra mennesker er sterilt og ikke omfattet av utslippsrestriksjoner. Ved oppsamling får du også en utmerket gjødning for hagen ved å blande 1 del urin med 10 deler vann.

Du sparer samtidig mye strøm og poser ved at El-dorado har færre forbrenninger i døgnet.

Eldorado doen passer fint inn på toalett rommet. Husk god innluft når doen er i bruk og forbrenner.
Aske skuffen åpnes kun når doen er nedkjølt. Er den varm så får du ikke åpnet den. Sjekkes minium en gang pr uke.
Har du en barnefamilie så er vår anbefaling. Velg med pedal for bedre kontroll.

Service og vedlikehold på toaletet er viktig. Se utvalgte service vidoer her.