Forbrenningstoalett

Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske!

Et forbrenningstoalett forbrenner avfallet til miljøvennlig aske ved hjelp av høy varme. Forbrenningstoalettet er godt egnet til bruk i norske hytter, brakker etc. hvor man har tilgang på strøm og hvor tilknytning til vann og avløp mangler. Askeskuffen tømmes etter ca. en ukes bruk. El-dorado er Sunwind sitt eget forbrenningstoalett. Toalettet bygger på kjente prinsipper innen forbrenning av toalettavfall. Vi har brukt vår mangeårige erfaring i hyttemarkedet, og utviklet den ultimate modell. Driftsikkerhet og pålitelighet er et av de store fortrinnene til dette toalettet. Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske! El-dorado Plus har en manuell, mekanisk funksjon; et tråkk på pedalen på siden av toalettet sørger for at avfallet slippes ned i brennkammeret, deretter trykker du på knappen på toalettets topp for å starte forbrenningen. Med El-dorado Pro er det tilstrekkelig med et trykk på knappen for å starte forbrenning så åpner og lukker luken seg automatisk.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken kurs kan El-dorado kobles til?

El-dorado kan kobles til en 10 ampere kurs, forutsatt at toalettet er det eneste tilkoblet kursen. En liten varmeovn kan muligens kobles på samme kurs, men det vil avhenge av strømtrekket på varmeovnen din.

Hva er kapasiteten på El-dorado?

Vi regner kapasiteten til 12 personer per døgn, men dette vil selvfølgelig avhenge av hvordan toalettet brukes. Dersom alle går etter hverandre på do, er kapasitet 5 store besøk etter hverandre. 
Vi anbefaler at det blir en rutine å tømme askeskuffen en gang i uken, gjerne oftere ved mye bruk.

Må jeg kjøpe noe ekstrautstyr sammen med El-dorado for å kunne bruke toalettet?

Vi anbefaler at du kjøper El-dorado ventilasjonspakke sammen med toalettet. Pakken inneholder alt du trenger for korrekt ventilasjon. Alle deler kommer i en kartong som enkelt vil få plass i bilen på vei til hytta.
I tillegg er det en god idé å kjøpe med poser til El-dorado og El-dorado poseholder

Må jeg legge noe under El-dorado under en forbrenning?

Det er ikke nødvendig å ha noe under toalettet. Under en forbrenning vil undersiden holde en temperatur der det ikke vil være nødvendig med noe mellom toalett og gulv.

Hvor lenge varer en forbrenning på El-dorado?

Hver forbrenning varer i cirka 90 minutter.

Kan forbrenningen på El-dorado vare lenger enn 90 min?

Hver forbrenning varer i 90 minutter. Det hender man kan oppleve lyd fra viften etter de 90 minuttene har gått da viften går til varmeelementet er nedkjølt.

Må jeg vente til forbrenningen er ferdig før jeg kan benytte forbrenningstoalettet?

Nei, det må du ikke, du kan benytte toalettet under en forbrenning!

Ønsker du å benytte toalettet mens en forbrenning pågår bruker du toalettet som vanlig. Når du «trekker ned» vil syklusen starte på nytt, og altså ta 90 nye minutter, men toalettet vil forbruke mindre energi da varmeelementet allerede er varmt

Hva slags ventilasjon må jeg ha i toalettrommet med El-dorado?

Du må ha en ventil fra toalettrommet og ut på 15 x 15 cm. Du kan ikke ha annet mekanisk avtrekk i rommet.

Vi anbefaler at ventilen plasseres lengst nede på veggen, mot gulvet. Dette gir kortest vei til toalettet. Dette er også å anbefale i små toalettrom.

Hva slags type dopapir kan jeg bruke i et forbrenningstoalett?

Du kan bruke hvilken som helst type toalettpapir, det er ikke slik at du må ha lettoppløselig toalettpapir i våre forbrenningstoaletter.

Under askeskuffen til El-dorado ligger en liten blokk, hva er dette?

Dette er en blokk som skal sikre toalettet under transport. Husk å fjerne denne før du tar toalettet i bruk. Hvis du glemmer å fjerne den vil det utvikle seg røyklukt.

Hvilken garantitid har El-dorado?

El-dorado forbrenningstoalett har en garantitid på 5 år, mens slitedeler i toalettet har en garantitid på 2 år. Slitedeler inkluderer deler som reléer, vifte, varmeelement og andre, bevegelige, deler. Garantien gjelder fra kjøpsdato og kun med gyldig kvittering.

Må jeg bruke pose hver gang på forbrenningstoalettet?

Ja, det må du.

Posen brukes for å sikre at absolutt alt avfallet faller ned i forbrenningskammeret. Det er også desidert mest hygienisk, og sikrer enkelt renhold av toalettet.

Hvor mange bøy kan jeg ha på ventilasjonsrøret for El-dorado forbrenningstoalett?

Du kan ha maks 2 bend på 45 grader, eller 1 bend på 90 grader.

Hvor langt over taket skal ventilasjonsrøret fra El-dorado strekke seg?

Dette vil komme an på hvor bratt taket ditt er, og hvor langt "nede" på taket ventilasjonsrøret kommer.

Alternativ 1: Takhatt skal være 60 cm over møne.

Alternativ 2: Er ventilasjonsrøret langt nede på taket, skal det i luftlinje være 3 meter fra møne til takhatt.

Jeg har fått pose i klem på El-dorado, hva gjør jeg og hvordan unngå det?

Om en pose kommer i klem er dette fordi deler av pose eller papir blir liggende mellom brennkammer og lokk. Det er viktig å fjerne restene så det ikke bygger seg opp forkalkninger som til slutt kan ødelegge/bende stagene i lukkemekanismen.

Ofte er årsaken lite innhold i posen, gjerne etter at barn har brukt toalettet, eller overdrevent bruk av dopapir. Ved å tilsette ekstra vann vil tyngden øke, papir vil trekke seg sammen og posen med innhold vil lettere falle riktig ned i brennkammeret.

Er det nødvendig å starte forbrenningen på El-dorado når det bare er urin?

Ja, men du kan unngå å bruke El-dorado til urin om du installerer et urinal i forbindelse med toalettrommet som via slange leder urin ut til egnet grøft eller til oppsamling.

Urin fra mennesker er sterilt og ikke omfattet av utslippsrestriksjoner. Ved oppsamling får du også en utmerket gjødning for hagen ved å blande 1 del urin med 10 deler vann.

Du sparer samtidig mye strøm og poser ved at El-dorado har færre forbrenninger i døgnet.

Eldorado doen passer fint inn på toalett rommet. Husk god innluft når doen er i bruk og forbrenner.
Aske skuffen åpnes kun når doen er nedkjølt. Er den varm så får du ikke åpnet den. Sjekkes minium en gang pr uke.
Har du en barnefamilie så er vår anbefaling. Velg med pedal for bedre kontroll.

Service og vedlikehold på toaletet er viktig. Se utvalgte service vidoer her.