GB FROSTFRI UTEKRAN 30-400 mm

1 240,-
998,-

Gustavsberg frostfri utekran 30-400 mm

Utendørskran m/nøkkel med typegodkjent tilbakeslagsventil for romtype 1. Kranen er selvdrenerende og frostsikker også med tilkoblet slange ved at det renner ut litt vann på undersiden hver gang kranen slås av. Maks veggtykkelse på 400 mm.

Tekniske data

  • Farge: Krom

  • Med Håndtak: Nei

  • Nøkkelbetjent: Ja

  • Med Perlator: Nei

  • Med Uttak: Ja

  • Kranmunnstykke: Med slangetilkobling

  • Kranmateriale: Rustfritt stål

  • Monteringsmetode: Vegg

  • Utløpstut, Utførsel: Fast

Les mer »
Leveringstid: 1 Uke

Spesifikasjoner

Kategori

Utekran

Merke

Gustavsberg

Farge

Krom

Varenummer
4342954
Mål
400 mm

Anmeldelser

AKTUELLE SPØRSMÅL VED BYTTE AV UTEKRAN

Hvilken utekran skal jeg velge?

Det finnes ulike typer utendørs kraner, og du må velge en som passer til ditt behov. Du kan velge mellom enkelte kraner, doble kraner, kraner med veggfeste, og så videre. Velg en kran som passer til bruken og monteringsstedet.

Hva bør man gjøre før rørlegger kommer og montere?

Vis mulig fjern eventuell gammel kran eller annet utstyr. Eventuelt åpne opp veggen / taket vis ting er bygget inn. Pass også på å stenge av vannforsyningen før du begynner å jobbe.

Vis du montere selv så husk

Sjekk at du har fått riktig rør dimensjon på til tilkobling.  Den nye kranen må ha riktig størrelse og type tilkobling for vannrørene dine. Hvis du er usikker, kan det være lurt å leie inn en rørlegger for hjelp.

Skal en utekran vedlikeholdes?

For å sikre at kranen holder seg i god stand over tid, må du sørge for å vedlikeholde den. Dette kan innebære regelmessig rengjøring, kontrollere at den ikke lekker, og eventuelt smøring av bevegelige deler.

Steng vannet riktig

Det finnes en rekke ulike utekraner i norske boliger, men man skiller normalt mellom frostfrie og ikke frostfrie kraner. Dersom du har en som ikke er frostfri, må du sørge for å stenge den skikkelig av.

– De gammeldagse tappekranene skal etter regelverket ha en egen stengekran inne. Da må du først stenge av den, og der er det også en ventil som du må åpne for å få ut alt vannet. Deretter må du åpne utekranen og tømme den for vann, og la den gjerne bli stående åpen.

Husk å ta av krankoblingen

Har du en frostsikker utekran, er du langt tryggere, men du må likevel ta noen forholdsregler.

– De frostfrie kranene er selvdrenerende, men mange er ikke klar over at de må skru av den lille krankoblingen i plast som ofte er festet til kranen. Denne lille stussen holder på vannet, og dermed kan vannet fryse inne i veggen selv om selve kranen er frostfri, forklarer han.

Usikker på om kranen er frostfri

Dersom du bytter til en frostfri kran og husker å fjerne krankoblingen er du normalt trygg, men mange vet kanskje ikke hva slags utekran de har. Da bør du søke hjelp.

Da er tipset å ta et bilde og sende til oss feks, så vil rørleggeren vår raskt kunne se hva slags kran det er. Det er lurt å gjøre det, for det er både kjedelig og unødvendig å få en lekkasje fordi en selv ikke har tatt de nødvendige forholdsreglene,