PB SHOWERAMA 10-5 900X900 CLASSIC HVIT / FROSTET

19 393,-
13 575,-

Porsgrund Showerama 10-5 Classic duskabinett i pentagonal (5-kantet) design er en basismodell med alle grunnleggende funksjoner og i velkjent Porsgrund-kvalitet. Modellen har justérbar hånddusj, men er uten takdusj, hylle og blandebatteri. Enkel montering med festekrok i topprofil og glass ferdig limt i profil. Ingen bruk av silikon. Hjul og justerbare føtter under dusjkaret. Dusjkabinettet er testet og godkjent av SINTEF ifølge EN 15200:2007. Integrert hårsil i avløpet. Stødig dusjkar i kunstmarmor. Dører som glir lett. Lav inngangshøyde, kun 128 mm. Hvit dusjsøyle med dusjgarnityr i krom. NB! Leveres uten blandebatteri, dette må bestilles separate.

NB! Leveres uten blandebatteri, dette må bestilles separate.

  • Glass: Klart glass front / frostet bakglass.
  • Profiler: Hvit 
  • Høyde: 2080 mm (innside 2000 mm); justering + 30 mm.
Les mer »
Leveringstid: 1-2 uker

Spesifikasjoner

Kategori

Dusjkabinett

Merke

Contura shower

Farge

Profil Hvit, Glass: Klart, Bakglass Frostet/ Ice

Varenummer
6296901+6296902+6296915+6296931
Mål
90 × 208 cm
Egenskaper
90 X 90

Anmeldelser

Enkle måter å redusere vannforbruket på.

Visste du at badet ditt er et av de mest ressurskrevende rommene i huset ditt? Etter hvert som vi blir mer oppmerksomme på vårt miljøfotavtrykk og ressursforbruk, er badene våre et flott utgangspunkt for å redusere hjemmets miljøpåvirkning. Slik lager du et ressurseffektivt baderomsmiljø uten å gå på kompromiss med din vanlige baderomsrutine og komfort

Er du klar over hvor mye vann du bruker hver dag? I Europa er gjennomsnittet 144 liter ferskvann per person, noe som er nesten tre ganger mer enn det som kreves for å dekke grunnleggende menneskelige behov.

For en mer bærekraftig fremtid må badene våre bli mer ressurseffektive. Heldigvis er det ikke så vanskelig som du kanskje tror. En stor del av vannforbruket vårt kan reduseres ved å endre våre daglige vaner og ved å oppgradere baderomsprodukter til mer bærekraftige materialer. 

Les mer om hvordan du kan kutte ned på det daglige vannforbruket og skape et mer bærekraftig bad.

Vær smart når det gjelder vannforbruk

 

Dusjer står for 20% av husholdningens vannforbruk. I gjennomsnitt dusjer vi i 8 minutter om dagen, og hvert minutt strømmer 12 liter vann gjennom rørene. Det blir 96 liter vann per dusj.

Å redusere tiden du bruker og hvor ofte du dusjer, kan redusere vannforbruket betydelig. For ikke å nevne mengden såpe og andre væsker som strømmer ned i avløpet.  

Men hvis du allerede er så effektiv som mulig? Da kan du vurdere å oppgradere badet ditt med disse vannbesparende produktene.

Spar vann med vannbesparende dusjarmatur

Moderne, vannbesparende dusjsystemer kan ha stor innvirkning på vann- og energiforbruket ditt.  

De nyeste modellene av vannbesparende dusjer er designet spesielt for å maksimere vanneffektiviteten. Det lar deg regulere vannstrømmen uten at det går utover dusjopplevelsen.  

Finn dusjarmaturet som passer deg best og som gir det resultatet du ønsker.

Kontroller strømmen

Vannstrømmen måles i liter per minutt. Ifølge European Environmental Agency bruker gamle dusjer fra før 1992 opp til 18-20 liter vann pr. minutt. Og til og med moderne dusjer kan ha et vannforbruk på opptil 15-20 liter pr. minutt.

I motsetning til dette kan vannbesparende dusjer begrense vannforbruket ned til 8-9 liter pr. minutt og dermed mer enn halvere vannforbruket. 

Finn din type

Du lurer kanskje på hvordan et dusjhode kan gi riktig vanntrykk og likevel halvere vannforbruket? Svaret er enkelt: det handler om effektivitet.  

Det er to grunnleggende teknikker for vannbesparende dusjinnredning. En luftet versjon som skaper noe som ligner en fuktig tåke ved å tilføre luft til vannstrømmen. Den andre teknikken øker trykket i dusjhodet ved å danne sterke, individuelle vannstråler.  

Før du velger en modell, må du lese produktinformasjonen og sjekke vannstrømmen. Vannforbruket ditt vil mest sannsynlig bli redusert.

Velg det riktige toalettet

Gamle og slitte toaletter kan være en god kilde til vannforbruk og sløsing med verdifulle ressurser. Hvis badet ditt ble bygget tidlig på 90-tallet, bruker toalettet ditt sannsynligvis 9-13 liter vann per skylling. Det er minst dobbelt så mye som et moderne toalett.

Hvis du bytter ut ditt gamle toalett med et nytt, vannbesparende toalett, kan du umiddelbart redusere vannforbruket. Utvalget av miljøvennlige toaletter og moderne baderomsteknologier på markedet kan være overveldende. Her er de viktigste tingene du må huske på: 

Velg lav skyllemengde

Toaletter med lav skyllemengde er designet for å skylle like godt som gamle toaletter, men med mindre vann. Toaletter med dobbelskylling kan redusere vannforbruket fra 9 liter per skylling til et gjennomsnitt på tre liter per skyll.

Det mest økonomiske toalettet på markedet er Rimfree®- toalettene som bruker 4 liter vann på et stort skyll og bare 2 liter på et lite skyll. Den kan justeres til 6/3 liter hvis du vil. 

Velg bærekraftige materialer

Velg tidløse produkter og sørg for å velge kvalitet. Hvis du vil være sikker på at du gjør gode investeringer, invester i produkter av høy kvalitet som er laget for å vare lenge.   

Det inkluderer også å ta hensyn til materialer samt om reservedeler er tilgjengelige. Utformingen av moderne toaletter av høy kvalitet gjør det mulig å reparere toalettet med reservedeler som er enkle å installere. Det vil spare deg for penger og ressurser i det lange løp.

Velg produkter som er rengjøringsvennlige

Vil du ha baderomsprodukter som er enkle å rengjøre?

Vurder et toalett uten skyllekant der smuss og bakterier kan gjemme seg, og en servant med avrundet form slik at du unngår skarpe hjørner der kalk og smuss kan samle seg.

For å sikre langsiktig funksjon på badet ditt, må produktene dine vedlikeholdes. Å fokusere på produkter som er enkle å rengjøre, kan redusere innsatsen og tiden som kreves for å holde badet rent.  Det som er enda viktigere er at det reduserer behovet for sterke, miljøfarlige kjemikalier. Samtidig som badet holdes friskt og i god stand i mange år fremover. 

Vannbesparelse er et av de viktigste temaene i vår tid. Å redusere mengden vann vi bruker i hverdagen kan redusere energiforbruket og bane vei for en mer bærekraftig fremtid.

Vær oppmerksom på vannforbruket og identifiser ressurskrevende kilder. Å velge mer holdbare materialer og smarte produkter kan spare ressurser og forlenge badets levetid. Dette vil hjelpe deg med å finne og velge mer miljøvennlige baderomsprodukter.

Finn produkter som hjelper deg med å skape mer miljøvennlige og bærekraftige bad

Veggtoalett med vannsparende egenskaper

VALG AV DUSJKABINETT

Hvilket dusjkabinett skal jeg velge?

Når du vil unngå vannskader og lekkasjer på ditt eksisterende bad, eller du ønsker en dusjløsning nr. 2 på vaskerommet som ikke har membran, da skal du velge et dusjkabinett. Det er mange modeller å velge mellom, derfor kan det være lurt å se nærmere på hva som bestemmer det som passer best for deg.


Men la oss aller først fortelle deg hva begrepet dusjkabinett egentlig er:


Et dusjkabinett er en dusjløsning som hindrer vannsprut på vegger og gulv i ditt bad eller vaskerom. Dusjkabinettet består av en døråpning og tette vegger rundt der du står og dusjer. Veggene og døråpningen er montert på et dusjkar. Dusjkabinettet er åpent opp mot taket og det kobles til et vannuttak, som du har i veggen på badet, gjennom slanger. Én slange til kaldtvannet og én til varmtvann. Når du dusjer, føres vannet ned i en bunnventil i dusjkaret, videre gjennom et rør og ned i sluket i gulvet. Med denne dusjløsningen faller det ikke en eneste dråpe på vegg eller gulv.


Et dusjkabinett har forskjellige størrelser – både i bredden og i høyden. Det kan være firkantet, buet eller fasettkantet. Her ser du eksempler på disse fire modellene:

Hvilken standard ønsker du på dusjkabinettet ditt?

Firekantet dusjkabinett. Flere modeller å velg mellom både med takdusj og integrert armatur eller med standard dusjgarnityr.

Standard dusjkabinett med dusjgarnityr. Her må man kjøp dusjbatteri i tillegg. Her finner dere også dusjkabinett med lavere høyde. 

Dusjkabinett med takdusj og integert armatur. Vær obs på takhøyden, dusjen vil krever ekstra høyde.

Det aller viktigste du må vite før du kjøper, er følgende:

Hvilken takhøyde er det i rommet?

Det er ikke alltid samme takhøyde på badet som i resten av boligen. Så det veldig viktig og vite helt nøyaktig hvor høyt det er der dusjen skal monteres. Husk at enkelt dusjer også krever at man kommer til med en feks umbrako nøkkel på topp for montering av toppstaget. Det er oftest de dusjene med takdusj som krever ekstra plass. Vi har også dusjkabinett med total høyde under 2 meter også.

 

Hvor skal dusjkabinettet plasseres?

I hvilket hjørne? Tegn en skisse av rommet sett ovenfra, få med dør og vindu på skissen og påfør gjerne mål og avstander i cm. Noen dusjkabinett passer fint å stå mot rett vegg

Hvor stort dusjkabinett har du plass til

Mål avstanden fra hjørnet og helt bort til nærmeste hindring, på begge sider. Viktig at det litt plass mellom dusjkabinett og feks et baderoms møbel. Man vil gjerne vaske rundt et dusjkabinett så tenk praktisk bruk.

 

Hva må man tenke på i forhold til vannuttaket?

Man må kjøpe med tilkoblings slanger i tillegg til dusjkabinettet. Disse finnes i flere lengder. De gamle slangene kan noen ganger brukes på nytt, men husk i allefall å skifte pakninger.

Kan man montere dusjkabinett selv

 

Du kan montere dusjkabinettet selv, men du trenger en rørlegger for å koble til vannet. De fleste rørleggere påtar seg også å montere selve kabinettet. Når du monterer kabinettet, må du passe på å sjekke at klemringen i sluket er tett, og at sluket er åpent.  

Mange dusjkabinett er blitt veldig enkle å montere selv, mens andre vil vi anbefale at dere bruker rørlegger på. Spør oss gjerne om det så skal vi gi dere gode tips.

 

Hvilket farge på glasset ønsker jeg?

Dusjene leveres med blankt bakglass som standard, men enkelte har også mulighetene for å velge feks frostet glass eller mørkt bakglass.

Vis dere har bakvegger som dere ønsker og skjule så kan feks frostet glass være en fin måte for å "dempe" inntrykket av det som er bakom noe.

Andre ting som kan være greit å ta stilling til før du kjøper er:

  • Ønsker du skyvedører eller dører med hengsler oppe og nede (pivotdører)?
  • Skal glassveggene være klart eller frostet eller ha stripemønster?
  • Skal fargen på profilene være hvite eller sølvfarget/krom?
  • Ønsker du et komplett dusjkabinett, eller har du et dusjbatteri på veggen som du kan benytte her?
  • Er det en god idé å ta med støttehåndtak eller et klappsete?
  • Skal shampo og såpe stå på gulvet, eller trenger du noen form for hyller?
  • Er det avtagbar front på dusjkaret, slik at du kan få vasket under?
  • Husk å kjøpe med slanger til kaldt- og varmtvann. De følger ikke med.
  • Om du er av dem som drar frem dusjkabinettet ofte for å vaske bak, så sjekk i butikken om noen av modellene har hjul i bakkant.

Dusjkabinettene leveres i forskjellige kvaliteter, og her er det faktorer som er verdt å få med seg som er avgjørende for prisen. Tykkelsen på glassveggene kan være én ting og materialet på dusjkaret kan være en annen. Legg også merke til om det følger med blandebatteri eller ikke.

Trykkslanger blir brukt til mange formål på badet. Viktig tilbehør når man skifter feks dusjkabinett. Godkjente trykkslanger med innerrør i softpex og rustfri omfletting.  Velg mellom Rett/Rett - Rett/Vinkel eller Vinkel/Vinkel utgave i forskjellige lengder og størrelser. Trykkslangene er godkjent for blant annet installasjon av toalett, blandebatteri, bidet, oppvaskmaskin, vaskemaskin, dusjkabinett, kaffe og vannautomater og for varmt/kaldt vann for teknisk bruk.