NEVADA 2.0 DUSJKABINETT 90X90 HVIT

16 990,-
8 990,-

Begrenset antall: Lagersalg

2.0 dusjkabinett 90x90 cm med klart glass og profiler i aluminium.

 • Pris uten blandebatteri.
 • Farge: Krom
 • Form: Fasett (Kantet)
 • Dimensjon: 90 X 90
 • Glasstype: Klart/Klart
 • Materiale Bunn: Støpemarmor
 • Høyde204
 • Egenskaper: Med Dusjsett

Renhold:

Rengjøringsprodukter beregnet for bad, eller varmt vann tilsatt oppvaskmiddel, og børste. For enklere renhold kan glass- og kar med fordel behandles med bil-/båtvoks. Tips! Skrap glassveggene med en dusjnal etter bruk. Skulle glassene være svært tilsmusset, anbefaler vi eddikbaserte rengjøringsprodukter. Vær forsiktig med rengjøringssvamper, disse kan gi stygge riper i glass, på profiler og forkrommede og børstede detaljer. Med store kalkmengder i vannet bør dusjhoder demonteres ved behov og bløtlegges i varmt vann tilsatt eddik. Unngå: Rengjøringsmidler med skure-effekt, eller som inneholder løsemidler! Eks. Klorin, syre og ammoniakkholdige vaskemidler.

Les mer »
Leveringstid: Dusj standard løsninger 2 uke. Dusj spesialmål løsninger 4 uker. Møbler Ncc 3-4 uker. Standard møbler 2 uker. Øvrige 2 uker

Spesifikasjoner

Kategori

Dusjkabinett

Merke

INR

Farge

Profil Hvit, Glass: Klart

Varenummer
80000591
Mål
90 cm
Egenskaper
90 X 90

VALG AV DUSJKABINETT

Hvilket dusjkabinett skal jeg velge?

Når du vil unngå vannskader og lekkasjer på ditt eksisterende bad, eller du ønsker en dusjløsning nr. 2 på vaskerommet som ikke har membran, da skal du velge et dusjkabinett. Det er mange modeller å velge mellom, derfor kan det være lurt å se nærmere på hva som bestemmer det som passer best for deg.


Men la oss aller først fortelle deg hva begrepet dusjkabinett egentlig er:


Et dusjkabinett er en dusjløsning som hindrer vannsprut på vegger og gulv i ditt bad eller vaskerom. Dusjkabinettet består av en døråpning og tette vegger rundt der du står og dusjer. Veggene og døråpningen er montert på et dusjkar. Dusjkabinettet er åpent opp mot taket og det kobles til et vannuttak, som du har i veggen på badet, gjennom slanger. Én slange til kaldtvannet og én til varmtvann. Når du dusjer, føres vannet ned i en bunnventil i dusjkaret, videre gjennom et rør og ned i sluket i gulvet. Med denne dusjløsningen faller det ikke en eneste dråpe på vegg eller gulv.


Et dusjkabinett har forskjellige størrelser – både i bredden og i høyden. Det kan være firkantet, buet eller fasettkantet. Her ser du eksempler på disse fire modellene:

Hvilken standard ønsker du på dusjkabinettet ditt?

Firekantet dusjkabinett. Flere modeller å velg mellom både med takdusj og integrert armatur eller med standard dusjgarnityr.

Standard dusjkabinett med dusjgarnityr. Her må man kjøp dusjbatteri i tillegg. Her finner dere også dusjkabinett med lavere høyde. 

Dusjkabinett med takdusj og integert armatur. Vær obs på takhøyden, dusjen vil krever ekstra høyde.

Det aller viktigste du må vite før du kjøper, er følgende:

Hvilken takhøyde er det i rommet?

Det er ikke alltid samme takhøyde på badet som i resten av boligen. Så det veldig viktig og vite helt nøyaktig hvor høyt det er der dusjen skal monteres. Husk at enkelt dusjer også krever at man kommer til med en feks umbrako nøkkel på topp for montering av toppstaget. Det er oftest de dusjene med takdusj som krever ekstra plass. Vi har også dusjkabinett med total høyde under 2 meter også.

 

Hvor skal dusjkabinettet plasseres?

I hvilket hjørne? Tegn en skisse av rommet sett ovenfra, få med dør og vindu på skissen og påfør gjerne mål og avstander i cm. Noen dusjkabinett passer fint å stå mot rett vegg

Hvor stort dusjkabinett har du plass til

Mål avstanden fra hjørnet og helt bort til nærmeste hindring, på begge sider. Viktig at det litt plass mellom dusjkabinett og feks et baderoms møbel. Man vil gjerne vaske rundt et dusjkabinett så tenk praktisk bruk.

 

Hva må man tenke på i forhold til vannuttaket?

Man må kjøpe med tilkoblings slanger i tillegg til dusjkabinettet. Disse finnes i flere lengder. De gamle slangene kan noen ganger brukes på nytt, men husk i allefall å skifte pakninger.

Kan man montere dusjkabinett selv

 

Du kan montere dusjkabinettet selv, men du trenger en rørlegger for å koble til vannet. De fleste rørleggere påtar seg også å montere selve kabinettet. Når du monterer kabinettet, må du passe på å sjekke at klemringen i sluket er tett, og at sluket er åpent.  

Mange dusjkabinett er blitt veldig enkle å montere selv, mens andre vil vi anbefale at dere bruker rørlegger på. Spør oss gjerne om det så skal vi gi dere gode tips.

 

Hvilket farge på glasset ønsker jeg?

Dusjene leveres med blankt bakglass som standard, men enkelte har også mulighetene for å velge feks frostet glass eller mørkt bakglass.

Vis dere har bakvegger som dere ønsker og skjule så kan feks frostet glass være en fin måte for å "dempe" inntrykket av det som er bakom noe.

Andre ting som kan være greit å ta stilling til før du kjøper er:

 • Ønsker du skyvedører eller dører med hengsler oppe og nede (pivotdører)?
 • Skal glassveggene være klart eller frostet eller ha stripemønster?
 • Skal fargen på profilene være hvite eller sølvfarget/krom?
 • Ønsker du et komplett dusjkabinett, eller har du et dusjbatteri på veggen som du kan benytte her?
 • Er det en god idé å ta med støttehåndtak eller et klappsete?
 • Skal shampo og såpe stå på gulvet, eller trenger du noen form for hyller?
 • Er det avtagbar front på dusjkaret, slik at du kan få vasket under?
 • Husk å kjøpe med slanger til kaldt- og varmtvann. De følger ikke med.
 • Om du er av dem som drar frem dusjkabinettet ofte for å vaske bak, så sjekk i butikken om noen av modellene har hjul i bakkant.

Dusjkabinettene leveres i forskjellige kvaliteter, og her er det faktorer som er verdt å få med seg som er avgjørende for prisen. Tykkelsen på glassveggene kan være én ting og materialet på dusjkaret kan være en annen. Legg også merke til om det følger med blandebatteri eller ikke.

Trykkslanger blir brukt til mange formål på badet. Viktig tilbehør når man skifter feks dusjkabinett. Godkjente trykkslanger med innerrør i softpex og rustfri omfletting.  Velg mellom Rett/Rett - Rett/Vinkel eller Vinkel/Vinkel utgave i forskjellige lengder og størrelser. Trykkslangene er godkjent for blant annet installasjon av toalett, blandebatteri, bidet, oppvaskmaskin, vaskemaskin, dusjkabinett, kaffe og vannautomater og for varmt/kaldt vann for teknisk bruk.