MIDO 60 CM M/SORT SERVANT OG SPEIL ** tilvalg høyskap

12 640,-
10 744,-

Dansani Mido - et enkelt valg for ideell utnyttelse av plassen – også på små bad

Serien er perfekt til deg med et mindre baderom. Produktene er det enkle valget til ideell utnyttelse av plassen, selv om du kanskje ikke har så mange kvadratmeter å innrede.

Inneholder følgende:

  • Møbelpakke 62 cm med 2 skuffer inkl Capella porselens servant. ** Dypde 40, 5 cm ( sort matt porselen)
  • Speil med lys ( Repeat speil med led lys inkl sensor av/på)
  • Håndtak sort matt Base

Tilvalg:

** Høyskap med 1 trehylle og 4 glasshyller /høyde 172,8 / bredde 30 / dypde 35

Les mer »
Leveringstid: 2-3 Uker

Spesifikasjoner

Kategori

Møbelpakke

Merke

Dansani

Farge

Pine Grey

Varenummer
535906007+P05-1017+91360+189547328
Mål
60 cm
Egenskaper
Smal modell

Å planlegge eller pusse opp et nytt bad er en både morsom og spennende prosess som krever ettertanke. Det er derfor viktig med god planlegging – med riktige forberedelser har oppussingen alle forutsetninger for å bli som du tenkte deg. Vi vil gjerne hjelpe deg på veien og dele våre mest konkrete og verdifulle tips. Følge punktene nedenfor slik at du unngår de vannligste fallgruvene og raskere kan virkeliggjøre dine baderomsdrømme

IDENTIFISÉR BEHOVENE

Følg din stil.

DET ER DU SOM ER INNREDNINGSDESIGNEREN

Du trenger ikke å finne din stil, og vi skal ikke fortelle deg om hvilken stil som gjelder. I ditt hjem er det du som er interiørarkitekten. Forhåpentlig har vi en hel del produkter som du kan håndplukke og kombinere helt ut fra din smak og dine krav.

IDENTIFISÉR BEHOVENE

Tenk gjennom og diskuter husholdningens behov. Er dere flere som skal bli enige om badet? Ønsker du dobbelt servant og kanskje både badekar og dusj? Hvis du ikke har plass til alt du skulle ønske på de kvadratmeterne du har til rådighet – hva er viktigst for deg i hverdagen? Kanskje får en romslig daglig dusj høyere prioritet enn for eksempel en dampbadstu én gang i måneden i vinterhalvåret?

FINN INSPIRASJONEN

Samle en haug med innredningsblader, besøk baderomsbutikker eller søk på nettet. Vi har publisert inspirasjonsartikkler som kanskje kan hjelpe deg å finne innredning i din stil. Tagg bilder som du legger til i ditt eget moodboard og kan dele med din partner eller bare lagre for å kunne komme tilbake til og fortsette å bygge videre på lenger fremme i prosessen. 

SMARTE VARMEKILDER

Gulvvarme er fint å ha på badet. Det finnes elektriske og vannbårne systemer. Det samme gjelder for håndkletørkere. Ved å velge en energibesparende og strømoppvarmet håndkletørker fungerer den også når gulvvarmen er av, mens visse vannbårne tørkere med termostat kan slås av på en lun sommerdag. Badet blir altså friskere med mindre fukt, og du unngår unødig dyre strømregninger med energibesparende elektriske håndkletørkere.

SKJUL STIKKONTAKT

'Tenk på hvor på badet du må legge strøm for belysning, håndkletørker og øvrige uttak. Tenk på at det er mulig å få stikkontakt skjult i de fleste skapene og kommodene våre som kan være smart for hårføner, eltannbørste og barbermaskin som da også slipper å ligge fremme til lading.

HAR DU SJEKKET AVLØPET/SLUKET?

Sluk eldre enn fra 1990 må byttes ut. Finn ut av hvor gammel din brønn er. Veggnære sluk har de seneste årene blitt stadig mer populært. Tenk imidlertid på at de begrenser utvalget av membran  og sluk siden bare visse kombinasjoner av membran/vegg nær sluk er godkjent. Rådfør deg med flislegger/rørlegger.

Oppussingen kan være en god anledning til å oppgradere ventilasjonen. Rådfør deg med håndverker.

KONTROLL PÅ TRYKKET?

Også rørtrekningen må kanskje tilpasses til dagens standard. Gamle rør og koblinger kan måtte byttes ut. 

Undersøk om du har tilstrekkelig med vanntrykk i vannsystemet for å kunne ha en velfungerende, større takdusj, hvis du overveier en slik. Satser du på et noe dyrere blandebatteri, finnes det reservedeler å få tak i hos mange år fremover. Tenk også på om det er viktig for deg at blandebatteriet i dusjen har en teknologi med trykkbalansert termostat som gjør at du slipper «kalddusjer» når noen andre spyler ned på gjestetoalettet eller jobber på kjøkkenet? 

LEGG TILRETTE FOR OPPBEVARING

Tenk alltid på å ta høyde for mer oppbevaring enn du tror du trenger. Det er den tingen på badet som flest angrer at de ikke valgte mer av etter gjennomført oppussing. Med skuffer under kommoden og kompletterende høyskap slipper du å løpe inn på soverommet eller ut i gangen for å hente nye håndklær eller fylle på med toalettpapir.

….. OG PLASSERING

Planlegg hvor du skal sette opp ting på veggene. Alle innfestninger i rommet skal gjøres i fast konstruksjon. Der er det egnet at håndverkeren monterer korte regler mellom de lange reglene, alternativt monterer hele treplater bak gipsen. 

PÅ TIDE Å VELGE DUSJ

Undersøk forutsetningene nøye før du velger hvor du skal plassere dusjen. Finnes det rørtrekninger og kanskje en gulvbrønn å ta hensyn til? Tenk på at mange dusjløsninger krever et gulv med rett helling. Se flisleggernes bransjeanbefalinger www.bkr.se. Ofte finnes det en gitt plassering av dusjvegger – hjørnedusj, dusj i nisje, midt på veggen eller på badekaret. I vår dusjvelgerguide kan du lese om fordeler og eventuelle begrensninger for forskjellige typer dusjløsninger.

MÅLTILPASS DUSJVEGGEN

Dusjverkstedet kan du teste og skreddersy den dusjmodellen du har valgt. Kanskje krever ditt bad mer enn en vanlig skreddersøm som eksempelvis uttak for rørgjennomføring eller skråkapping på grunn av et skråtak. Via din forhandler kan vi hjelpe deg å utvikle et CAD-tegnet forslag – helt kostnadsfritt.

LAG BESTILLINGSUNDERLAG

Bad er vanskelige å pusse opp fagmessig på egen hånd hvis du ikke selv er proff, men du kan velge å gjøre deler av arbeidet selv, f.eks. rive og kjøre bort rivningsmaterialet. For at du skal bli virkelig fornøyd med badet, er det viktig at entreprenøren har samme bilde av sluttresultatet som du har. Legg gjerne ved en liste med alt som skal gjøres ved tilbudsinnhentingen, og før deretter en dialog omkring alle detaljer. Hvis noen av de spurte, stiller spørsmål om utførelsen – skriv da inn også de nye opplysningene i grunnlaget ved tilbudsinnhentingen til øvrige entreprenører.

Det er viktig at alle får samme grunnlag for at du skal kunne utføre en korrekt sammenligning av prisen. 

Det billigste tilbudet er ikke nødvendigvis det beste, men det er viktig å få en utførlig spesifikasjon av hva som virkelig inngår. Hvis jobben skal gjøres på løpende regning, er det greit å kreve en cirkapris – dette skal deretter ikke overskrides med mer enn 15 %. 

For å unngå alle typer misforståelser oppretter du en skriftlig avtale, gjerne basert på en avtalemal, sammen med entreprenøren som da svarer for at arbeidet utføres fagmessig og ifølge bransjereglene (BBV). Det er viktig at dette gjøres før arbeidet påbegynnes. Ved innkjøp av kakkel, klinker og øvrig materiale er det ikke helt uvanlig at kakkelentreprenøren gjør innkjøpene for renoveringen, men siden det trolig er du som velger materialet, kan det være bra å kjenne til nedenstående.

Store fliser kan være vanskelige å legge med fall. En løsning når man har valgt store fliser, kan være å gå over til mindre fliser nærmest sluken. Rådfør deg med flislegger. 

KVALITETSDOKUMENT

Når badet er klart, må du passe på at du får et kvalitetsdokument av entreprenøren. Det er beviset på at arbeidet er gjort ifølge Byggkeramikrådets regler og dermed oppfyller myndighetskravene. Ta vare på dette i minst 10 år, og gi det videre til eventuelt nye boligeiere. Sammen med kvalitetsdokumentet får du også monteringsanvisningen for det godkjente tettesjiktsystemet som er brukt. 

FØLG VEDLIKEHOLDSRÅDENE

Følg de vedlikeholdsrådene som finnes til de forskjellige flatene, så holder badet seg i strålende ny stand lenge! Trenger du med tiden å bytte ut en tetningslist eller lignende, kan du enkelt finne ferdige servicesett hos din forhandler.

NYT INVESTERINGEN DIN

Pass på å flikke og style baderommet slik at resultatet tilsvarer det du formet i tankene dine allerede i inspirasjonsfasen. Vær stolt over at du har investert i ditt hjem og i din hverdag som du garantert får nytte av flere ganger om dagen! 

..... OG DEL BILDENE DINE!

Vi er glade hvis du deler bilder fra ditt fine baderom i noen av våre sosiale mediekanaler, slik at vi kan se resultatet av ditt helt unike baderomsprosjekt og gledes med deg – og ikke minst slik at du kan inspirere andre som går med baderomstanker!