YOU URBAN 100 NCC M SPEIL

37 300,-
27 975,-

Modulært og minimalistisk formspråk Rent og sterkt uttrykk, skåret inn til benet – ingen overfl ødige detaljer forstyrrer de ubrutte, ensfargede flatene og stramme linjene.

Inneholder følgende:

  • Macato servant inkl benkeplate
  • Servantskap med 3 skuffer
  • Push-open
  • Fargetillegg
  • Soft Speil 
  • Jupiter lamper

Farge: NSC farge: Linen

Bredde: 100 cm/ Dypde 45,5 cm

Leveringstid: 2-3 Uker

Spesifikasjoner

Kategori

Møbelsett

Merke

Dansani

Farge

Grå

Varenummer
BM14-043+V44-1199+PO2SK+V61-1199+PO2SK+BI1+94160+190303887
Mål
100 cm

Innred baderommet ditt  dansk design

Hos Dansani ser dem baderommet som hjemmets viktigste rom. Det blir nesten ikke mer personlig. Derfor synes dem at også du skal ha lov til å leke med din kreativitet og våre baderomsmøbler, dusj og belysning når du innreder ditt baderom.

Dansani er spesialister på baderomsmøbler, belysning og dusj, og alle produktene våre lever opp til vår filosofi om lekkert dansk design, stor funksjonalitet og godt håndverk med utgangspunkt i bærekraftige materialer.

Optimal innredning av lite bad

Drømmer du om å få laget det «store» hoved-badet på få kvadratmeter? Se her, og få tips til å lage et lite bad om til en oase med masse oppbevaringsplass.

Selv om badet ikke er så stort, har du heldigvis mange muligheter for å innrede uten å verken måtte gå sidelengs eller gå på kompromiss med dine ønsker og behov.

Flere og flere velger bort den store eneboligen til fordel for friheten ved å bo mindre, men sentralt. Når familien skal dele få kvadratmeter, skal kreativiteten virkelig gå hånd i hånd med både det praktiske og det elegante. Her tar vi utfordringen på baderommet, og kommer med et par kreative råd om hvordan du kan få masse plass til velvære på ganske få kvadratmeter.

Dansanis forskjellige serier tilbyr mange smarte og funksjonelle løsninger til innredning av et lite bad, så du kan være sikker på å finne en plassbesparende innredning som også matcher dine ønsker om design og uttrykk.

Det er faktisk bare et spørsmål om å gå på oppdagelse i vårt store utvalg av produkter til små bad. Her kan du se hvordan du kan kombinere deg frem til en løsning som passer perfekt til et lite bad hjemme hos deg.

Servant med smal dybde

Å velge helt riktig servant er avgjørende når plassen er liten. Den skal fylle minst mulig ut i rommet, og samtidig være funksjonell og lett å vedlikeholde. Hvis du som her velger en smal servant med dypt basseng får du plass til å vaske hendene ordentlig. Når du velger servantskap er det en god idè å utnytte veggplassen, og velge et som ikke kun er designet for å skjule vannlåsen. Bare 30cm ekstra gir plass til oppbevaring av f.eks dopapir og rengjøringsmidler.

Hos Dansani har vi flere ulike servanter med smal dybde. Dette er både relevant på små bad, men også i lange smale rom.

Innred skuffer og skap optimalt

Et godt råd for å utnytte hver kvadratcentimeter og slippe rot på et lite bad er å innrede skuffer og skap. Bruk våre små trebrett i massivt tre til å inndele skuffer og skap i mindre i rom. Du kan også lage dine egne eller gå på jakt etter de helt riktige, men husk å velge noen som er enkle å rengjøre og som kan brukes i det fuktige miljøet som er på badet. Sklisikre gummimatter i skuffene sørger for at tingene blir hvor de skal. Også når du åpner og lukker skuffen litt hardt en travel morgen.

GJØR ROMMET STØRRE MED FLERE SPEIL

Flere speil i rommet gjør at et lite bad rent optisk virker større. Velg gjerne overskap med speil eller kanskje enda et  speilskap med lys til ekstra oppevaring.  Med et figurspeil slår du to fluer  i en smekk, får du både et "større" bad og har samtidig mulighet for å se seg selv i full figur før du er ute av døra en travel mandags morgen.

Få plass til oppbevaring

Utnytt plassen med overskap

Bryt med det tradisjonelle og plasser dine skap der de kan være. Plassen over toalettet er ideel, men blir sjelden brukt. Velger du et overskap med smal dybde får du masse av skapplass- uten risiko for å slå hodet i det når du reiser deg fra toalettet. Men en asymmetrisk plassering som her, skaper du samtidig en visuell letthet i uttrykket når du innreder et lite bad.

Å planlegge eller pusse opp et nytt bad er en både morsom og spennende prosess som krever ettertanke. Det er derfor viktig med god planlegging – med riktige forberedelser har oppussingen alle forutsetninger for å bli som du tenkte deg. Vi vil gjerne hjelpe deg på veien og dele våre mest konkrete og verdifulle tips. Følge punktene nedenfor slik at du unngår de vannligste fallgruvene og raskere kan virkeliggjøre dine baderomsdrømme

IDENTIFISÉR BEHOVENE

Følg din stil.

DET ER DU SOM ER INNREDNINGSDESIGNEREN

Du trenger ikke å finne din stil, og vi skal ikke fortelle deg om hvilken stil som gjelder. I ditt hjem er det du som er interiørarkitekten. Forhåpentlig har vi en hel del produkter som du kan håndplukke og kombinere helt ut fra din smak og dine krav.

IDENTIFISÉR BEHOVENE

Tenk gjennom og diskuter husholdningens behov. Er dere flere som skal bli enige om badet? Ønsker du dobbelt servant og kanskje både badekar og dusj? Hvis du ikke har plass til alt du skulle ønske på de kvadratmeterne du har til rådighet – hva er viktigst for deg i hverdagen? Kanskje får en romslig daglig dusj høyere prioritet enn for eksempel en dampbadstu én gang i måneden i vinterhalvåret?

FINN INSPIRASJONEN

Samle en haug med innredningsblader, besøk baderomsbutikker eller søk på nettet. Vi har publisert inspirasjonsartikkler som kanskje kan hjelpe deg å finne innredning i din stil. Tagg bilder som du legger til i ditt eget moodboard og kan dele med din partner eller bare lagre for å kunne komme tilbake til og fortsette å bygge videre på lenger fremme i prosessen. 

SMARTE VARMEKILDER

Gulvvarme er fint å ha på badet. Det finnes elektriske og vannbårne systemer. Det samme gjelder for håndkletørkere. Ved å velge en energibesparende og strømoppvarmet håndkletørker fungerer den også når gulvvarmen er av, mens visse vannbårne tørkere med termostat kan slås av på en lun sommerdag. Badet blir altså friskere med mindre fukt, og du unngår unødig dyre strømregninger med energibesparende elektriske håndkletørkere.

SKJUL STIKKONTAKT

'Tenk på hvor på badet du må legge strøm for belysning, håndkletørker og øvrige uttak. Tenk på at det er mulig å få stikkontakt skjult i de fleste skapene og kommodene våre som kan være smart for hårføner, eltannbørste og barbermaskin som da også slipper å ligge fremme til lading.

HAR DU SJEKKET AVLØPET/SLUKET?

Sluk eldre enn fra 1990 må byttes ut. Finn ut av hvor gammel din brønn er. Veggnære sluk har de seneste årene blitt stadig mer populært. Tenk imidlertid på at de begrenser utvalget av membran  og sluk siden bare visse kombinasjoner av membran/vegg nær sluk er godkjent. Rådfør deg med flislegger/rørlegger.

Oppussingen kan være en god anledning til å oppgradere ventilasjonen. Rådfør deg med håndverker.

KONTROLL PÅ TRYKKET?

Også rørtrekningen må kanskje tilpasses til dagens standard. Gamle rør og koblinger kan måtte byttes ut. 

Undersøk om du har tilstrekkelig med vanntrykk i vannsystemet for å kunne ha en velfungerende, større takdusj, hvis du overveier en slik. Satser du på et noe dyrere blandebatteri, finnes det reservedeler å få tak i hos mange år fremover. Tenk også på om det er viktig for deg at blandebatteriet i dusjen har en teknologi med trykkbalansert termostat som gjør at du slipper «kalddusjer» når noen andre spyler ned på gjestetoalettet eller jobber på kjøkkenet? 

LEGG TILRETTE FOR OPPBEVARING

Tenk alltid på å ta høyde for mer oppbevaring enn du tror du trenger. Det er den tingen på badet som flest angrer at de ikke valgte mer av etter gjennomført oppussing. Med skuffer under kommoden og kompletterende høyskap slipper du å løpe inn på soverommet eller ut i gangen for å hente nye håndklær eller fylle på med toalettpapir.

….. OG PLASSERING

Planlegg hvor du skal sette opp ting på veggene. Alle innfestninger i rommet skal gjøres i fast konstruksjon. Der er det egnet at håndverkeren monterer korte regler mellom de lange reglene, alternativt monterer hele treplater bak gipsen. 

PÅ TIDE Å VELGE DUSJ

Undersøk forutsetningene nøye før du velger hvor du skal plassere dusjen. Finnes det rørtrekninger og kanskje en gulvbrønn å ta hensyn til? Tenk på at mange dusjløsninger krever et gulv med rett helling. Se flisleggernes bransjeanbefalinger www.bkr.se. Ofte finnes det en gitt plassering av dusjvegger – hjørnedusj, dusj i nisje, midt på veggen eller på badekaret. I vår dusjvelgerguide kan du lese om fordeler og eventuelle begrensninger for forskjellige typer dusjløsninger.

MÅLTILPASS DUSJVEGGEN

Dusjverkstedet kan du teste og skreddersy den dusjmodellen du har valgt. Kanskje krever ditt bad mer enn en vanlig skreddersøm som eksempelvis uttak for rørgjennomføring eller skråkapping på grunn av et skråtak. Via din forhandler kan vi hjelpe deg å utvikle et CAD-tegnet forslag – helt kostnadsfritt.

LAG BESTILLINGSUNDERLAG

Bad er vanskelige å pusse opp fagmessig på egen hånd hvis du ikke selv er proff, men du kan velge å gjøre deler av arbeidet selv, f.eks. rive og kjøre bort rivningsmaterialet. For at du skal bli virkelig fornøyd med badet, er det viktig at entreprenøren har samme bilde av sluttresultatet som du har. Legg gjerne ved en liste med alt som skal gjøres ved tilbudsinnhentingen, og før deretter en dialog omkring alle detaljer. Hvis noen av de spurte, stiller spørsmål om utførelsen – skriv da inn også de nye opplysningene i grunnlaget ved tilbudsinnhentingen til øvrige entreprenører.

Det er viktig at alle får samme grunnlag for at du skal kunne utføre en korrekt sammenligning av prisen. 

Det billigste tilbudet er ikke nødvendigvis det beste, men det er viktig å få en utførlig spesifikasjon av hva som virkelig inngår. Hvis jobben skal gjøres på løpende regning, er det greit å kreve en cirkapris – dette skal deretter ikke overskrides med mer enn 15 %. 

For å unngå alle typer misforståelser oppretter du en skriftlig avtale, gjerne basert på en avtalemal, sammen med entreprenøren som da svarer for at arbeidet utføres fagmessig og ifølge bransjereglene (BBV). Det er viktig at dette gjøres før arbeidet påbegynnes. Ved innkjøp av kakkel, klinker og øvrig materiale er det ikke helt uvanlig at kakkelentreprenøren gjør innkjøpene for renoveringen, men siden det trolig er du som velger materialet, kan det være bra å kjenne til nedenstående.

Store fliser kan være vanskelige å legge med fall. En løsning når man har valgt store fliser, kan være å gå over til mindre fliser nærmest sluken. Rådfør deg med flislegger. 

KVALITETSDOKUMENT

Når badet er klart, må du passe på at du får et kvalitetsdokument av entreprenøren. Det er beviset på at arbeidet er gjort ifølge Byggkeramikrådets regler og dermed oppfyller myndighetskravene. Ta vare på dette i minst 10 år, og gi det videre til eventuelt nye boligeiere. Sammen med kvalitetsdokumentet får du også monteringsanvisningen for det godkjente tettesjiktsystemet som er brukt. 

FØLG VEDLIKEHOLDSRÅDENE

Følg de vedlikeholdsrådene som finnes til de forskjellige flatene, så holder badet seg i strålende ny stand lenge! Trenger du med tiden å bytte ut en tetningslist eller lignende, kan du enkelt finne ferdige servicesett hos din forhandler.

NYT INVESTERINGEN DIN

Pass på å flikke og style baderommet slik at resultatet tilsvarer det du formet i tankene dine allerede i inspirasjonsfasen. Vær stolt over at du har investert i ditt hjem og i din hverdag som du garantert får nytte av flere ganger om dagen! 

..... OG DEL BILDENE DINE!

Vi er glade hvis du deler bilder fra ditt fine baderom i noen av våre sosiale mediekanaler, slik at vi kan se resultatet av ditt helt unike baderomsprosjekt og gledes med deg – og ikke minst slik at du kan inspirere andre som går med baderomstanker!